MiMejd - pyssel & inspiration

Senaste inläggen

Av Ninna-Carina - 6 oktober 2011 22:20

  Någonstans, någon gång har jag sett ett liknande grytunderlägg och idag har jag tillverkat ett eget. Det är helt enkelt träkulor som jag trätt upp på ett snöre och knutit ihop. Jag funderar på om jag ska betsa mina kulor mörkbruna... 

Av Ninna-Carina - 5 oktober 2011 16:00

  Mina knäppa knappsmycken kanske inte direkt är vackra, men visst är de ivarjefall lite kul!


Ringstommen och öronstiften kommer från Panduro och jag har limmat med elastiskt superlim.

Av Ninna-Carina - 4 oktober 2011 17:45

  Igår köpte jag en fin yllehalsduk på Myrorna, för 35 kr. När jag kom hem tvättade jag den varmt, så att den blev tovad och sedan har jag sytt handledsvärmare av den. Halsduken räckte till två par, så de blev ganska billiga :-)

Av Ninna-Carina - 3 oktober 2011 22:23

Nu slipper jag svepa in håret i en klumpig handduk efter duschen. Jag har sytt en turban av ett gammalt frottétyg som jag fått av min Monica. Visst är det ett charigt tyg... Jag tycker för övrigt att jag ser ut som en hemmafru från femtiotalet.

Turbanen är sydd med en "IKEA variant" som inspiration. Jag vet inte om det syns på bilden, men på den bredare sidan har jag sytt fast en knapp som ska vara i nacken och som gör att turbanen sitter som den ska :-) och i den andra ändan finns en liten knappslå.  

Av Ninna-Carina - 3 oktober 2011 16:00

Alla känner nog igen designen från de små kalenderblocken som man fick dra av lappar från som liten... Här har jag gjort familjens födelsedagar :-) De ska nu bara monteras på frigolit och sedan ska de få komma upp på väggen i vårt sovrum...

Om någon tycker att det är fel namnsdagar på datumen, så kan jag berätta att våra svenska namnsdagar ändrats genom åren. Namnen som står på våra lappar var de som gällde vid våra respektive födelseår.

Av Ninna-Carina - 2 oktober 2011 21:15

   
Nu har jag gjort ännu fler tändsticksaskar :-) Det kan tyckas tidigt att börja med julaskar, men tiden går ju fort när man har roligt och snart är det dags för julmarknad! Förra året tog "julaskarna" slut alldeles för tidigt... Ska nog rita några små tomtar innan det är natti natti ;-)

 
Av Ninna-Carina - 2 oktober 2011 18:30

Vi var för ett tag sedan hemma hos några goda vänner. De hade en liten, i mitt tycke underbar, knappbukett! Jag hann knappt hem innan jag började tillverka knappblommor :-) Som tur var finns det roliga och billiga knappar på Myrorna...

Tyvärr har jag inte kunnat göra så många blommor som jag skulle önska, min virkarmbåge fortsätter att hindra mig :-(

Av Ninna-Carina - 2 oktober 2011 14:45

Av en liten färsk björkpinne har jag här "trollat fram" en liten myra... ben och antenner av ståltråd och ögon av knappnålshuvuden.

Ett snabb och roligt litet pyssel i solskenet på altanen.

Jag undra om inte den lilla myran ska få en liten spindelkompis :-)

 

Välkommen till MiMejd


Det finns så otroligt mycket som är roligt här i livet och här delar jag med mig av det som rör min kreativa sida. Hoppas att du hittar något som inspirerar din skaparlust!

KLICKA för mönster


  

Sök i bloggen

Hitta rätt :-)

Change language...

Vi är lite nyfikna!

Hur hittade du vår blogg???
 Av en slump - hamnade här
 OS-mössan
 Virkning eller stickning
 Recept
 Annat pyssel
 Följde länk från annan sida
 Facebook
 BlogLovin
 Tipsad av "någon"
 Annat

Lämmna ett fotspår! x)

Gamla godingar

Andra roliga sidor...

Blogg gäster :)

Senaste 100 besökarna...

Gör någon glad :-)

En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!

Bli Buzzador du också


Träna glosor med Ovido