MiMejd - pyssel & inspiration

Senaste inläggen

Av Ninna-Carina - 15 augusti 2010 17:30

I natt  klockan 3 kom ett efterlängtat sms... och idag kunde jag äntligen virka färdigt den lilla mössan, som jag påbörjat för flera veckor sedan :-)

Min kompis hade blivit mamma till en liten flicka och jag valde rosa som accentfärg till den bruna mössan. Hade det blivit en pojke så hade jag laddat med lite äppelblomsgrönt...

Jag har som vanligt virkat på frihand och det är bara att hålla tummarna för att mössan passar det lilla underverket.

  

Av Ninna-Carina - 12 augusti 2010 09:18

Jag veet att jag inte har bloggat på... typ någon månad?? Till mitt försvar måste jag säga att det är sommarLOV. Men det håller inte riktigt, och med tanke på vädret kunde jag gått ha suttit vid datorn och bloggat mer. Vi lämnar det ämnet nu...

  
Vår lillstuga håller ju på att bli klar. (Fast vi har inget kök än). Jag har gjort ett par, enligt mig själv, riktigt fina bokstäver. Både bokstäver och papper är från panduro. Jag har har bara klätt in framsidan eftersom jag tyckte det var snyggt med vita kanter. Vad tycks?

  

Av Ninna-Carina - 11 augusti 2010 20:50

Bloggplatsen har lagt till en ny funktion här på bloggen - FRÅGERUTAN. Vi har valt att kalla den Fråga oss :-) Nu  skulle vara kul om någon vänlig själ där ute kunde fråga oss något, så att vi kan se hur det fungerar...

Tack på förhand!

Av Ninna-Carina - 11 augusti 2010 16:59

     I början av sommaren köpte vi fyra omaka stolar på en loppis här i Strömstad. Varje familjemedlem fick välja sin favorit, jag kan avslöja att Ida inte hade helt lätt att välja!!! På en annan loppis köpte vi en stor grön linneduk, som skulle bli nya "dynor".

När vi kom hem från loppsiturnén så satte jag och Ida igång med det tråkiga , men ack så viktiga, underarbetet - slipa, putsa och grunda. Vi grundmålade två varv och färdigströk med två lager Beckers Antikvit.


Avslutningsvis fick vi göra iordning dynorna. Det kanske inte syns så bra, men ingen dyna ör den andra riktigt lik. Vi la den vita hålsömmen lite olika...
  

Av Ninna-Carina - 11 augusti 2010 14:27

För några år sedan var stränderna fulla av drivved, men nu är det betydligt sämre...Jag har länge haft en idé om fåglar av drivved. Tyvärr har jag haft lite svårt att hitta riktigt bra material, men nu har min första lilla pippi sett dagens ljus.

Hans kropp är som gjord av en gammal rot. Näbb, ögo och ben har han fått i form av rostiga spikar.   

Av Ninna-Carina - 8 augusti 2010 20:00

I mitt tidigare inlägg om mina mormorsrutor skrev jag att jag inte var helt nöjd med dem... och nu vet jag varför! Det hade smugit sig in ett litet fel i mönstret som fanns i tidningen...

När jag var på biblioteket lånade jag Bonniers stora bok Stickning & Virkning från 1979. I boken fanns den klassiska mormorsrutan beskriven. I stort sätt var mönstret det samma som i "min" tidning, men det fanns två luftmaskor mer i varje luftmaskbåge i tidningen. De där två luftmaskorna gjorde stor skillnad och med det nya mönstret är mina mormorsrutor jämna, täta och fina!

I boken fanns även en bra beskrivning av hur man kunde fästa trådarna vid färgbyten. Det är lite svårt att beskriva, men tekninken går ut    på att man virkar fast garnstumparna med den nya färgen...

Av Ninna-Carina - 5 augusti 2010 14:15

   Under sommaren har Ida har tittat i alla inredningstidningar och läst alla inredningsreportage  hon kommit över... och i en av mormors Allas fanns artikeln "inred din friggebod". Ida blev inspirerad och bad mig virka en filt av mormorsrutor och sedan några dagar är jag igång :-)  

Jag är inte helt nöjd med mina rutor, de är lite sladdriga...
Men skam den som ger sig och det blir nog fint när jag virkar ihop dem!


Av Ninna-Carina - 26 juli 2010 09:44

   När jag var liten gjorde min mamma läskande god citronlemonad... När jag flyttade hemmifrån gjorde jag det också - billigt & gott! Sedan har citronlemonaden fallit i glömska. Men nu har jag precis ställt en sats i kylen och jag längtar redan tills i morgon när vi kan sila av och börja dricka!!!


Så här gör jag;
2 citroner
8-9 dl socker
50 g citronsyra
1 liter kokande vatten


Skär citronerna i skivor. Blanda i socker & citronsyra i en stor kastrull eller skål. Slå över kokande vatten. Låt stå 1 dygn (eller över natten). Rör om då & då. Färdigt! Häll upp i flaskor, förvara i kylen. Späd med vatten eller ”bubbelvatten” efter smak.   

Välkommen till MiMejd


Det finns så otroligt mycket som är roligt här i livet och här delar jag med mig av det som rör min kreativa sida. Hoppas att du hittar något som inspirerar din skaparlust!

KLICKA för mönster


  

Sök i bloggen

Hitta rätt :-)

Change language...

Vi är lite nyfikna!

Hur hittade du vår blogg???
 Av en slump - hamnade här
 OS-mössan
 Virkning eller stickning
 Recept
 Annat pyssel
 Följde länk från annan sida
 Facebook
 BlogLovin
 Tipsad av "någon"
 Annat

Lämmna ett fotspår! x)

Gamla godingar

Andra roliga sidor...

Blogg gäster :)

Senaste 100 besökarna...

Gör någon glad :-)

En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!

Bli Buzzador du också


Träna glosor med Ovido