Direktlänk till inlägg 1 december 2009
Förra året instiftade familjen en ny tradition... om nu något kan bli en traditon så snabbt! Hur som helst så kryddar vi numera vår egen julsnaps. För att få det hela lite extra "proffsigt" så har vi gjort etiketter till våra flaskor...
Förra årets snaps blev en succé kryddad, med citrus och saffran. I år provar vi en ny varient med rönnbär och honung. Den senare är ännu inte färdig, så vi har ingen aning om den är drickbar ;-) Vi återkommer när vi har provsmakat den...
Här har ni recepten;
Snaps med smak av jul
75 cl okryddat brännvin
skal av 1 citron
skal av 1 apelsin
2 pkt saffran
Blanda ingredienserna med brännvinet. Låt stå 10-12 timmanr för att få en julig smak.
Rönnbärssnaps
Till den här snapsen krävs frysta rönnbär, antingen efter någon frostnatt eller efter förvaring i frysen.
70 cl okryddat brännvin
3 dl rönnbär
1 tsk honung
Blanda brännvinet med rönnbären i en burk. En tesked honung kan tillsättas om man önskar en sötare och rundare snaps. Smaka av efter 3 dagar.
//Ninna
Ni har väl inte missat att jag nu har lämnat bloggplatsen och den här bloggen... och jag hoppas verkligen att ni vill följa med. Den nya adressen är www.mimejd.se (Bloggplatsen har ändrat format sedan jag slutade skriva här och därför ser den här s...
En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!