MiMejd - pyssel & inspiration

Senaste inläggen

Av Ninna-Carina - 20 januari 2010 16:14

Visst blir man lycklig av jordgubbar… Roliga och lätta att virka är det också! Jag brukar variera ökningarna och minskningarna lite, så att de blir lite olika… men här kommer grundreceptet;

Själva j
ordgubben:
Virka 6fm i en magisk ring =6
Varv 1: 2 i 1 *upprepa varvet ut =12
Varv 2: 1fm, 2 i 1 *upprepa varvet ut =18
Varv 3: 2fm, 2 i 1 *upprepa varvet ut =24
Varv 4, 5, 6: 1fm i varje fm =24
Varv 7: 2fm, 2 till 1 *upprepa varvet ut =18
Varv 8, 9, 10: 1fm i varje fm =18
Varv 11: 2fm, 2 till 1*upprepa varvet ut =ca14
Varv 12: 1fm, 2 till 1 *upprepa varvet ut =ca10
Varv 13: 2 till 1 *upprepa varvet ut =5

Det gröna:
Virka 10fm i en magisk ring =10
Varv 1: 4 lm, 1 sm i den 2:a lm från nålen, 1 fm i nästa lm, 1 st i den sista lm, hoppa över 1 fm från v under och gör en sm i nästa fm *upprepa varvet ut.
”Pilla” eventuellt runt maskan och virka en lagom lång ”stjälk”. På bilden ska min jordgubbe agera bokmärke, därav den superlånga stjälken…

LYCKA TILL! //Ninna

ANNONS
Av Ninna-Carina - 17 januari 2010 21:33

Vi har jättekallt på golvet (på jobbet) och det har gjort att jag äntligen fått anledning till att sticka ett par tofflor... Jag har på flera ställen sett mysiga tofflor som har maskintovats och nu håller jag alltså på och tillverkar ett par egna. När jag köpte garnet sa kvinnan i garnaffären att tofflorna skulle se väldigt stora och konstiga ut innan de tovades, men likt trolleri skulle de sedan bli fantastiskt fina!

Jag tror att det behövs en hel del trolleri och magi för att detta ska kunna bli något... Fortsättning följer! //Ninna

ANNONS
Av Ninna-Carina - 17 januari 2010 21:14

Det var jätte, jättesvårt att virka... I början blev det för löst, för hårt, för knöligt och alldeles fel! Men jag gav inte upp och nu går det ganska bra på något sätt... fast jag måste koncentrera mig supermycket! 

Hittills har jag gjort några äpplen, men dem vill jag inte visa upp...

Just nu tror jag att jag håller på med en liten isbjörn. //Ida

Av Ninna-Carina - 17 januari 2010 21:08

"Min massör" Home fyller 40 år nästa vecka och jag har virkat en liten nalle till henne... Min faster och farbror ska till Kho Lak, så jag passar på att skicka den med dem.

//Ninna

Av Ninna-Carina - 14 januari 2010 21:52

Ida och hennes kompis Julia har skapat några små lustiga djur i PetVille... Nu vill de lära sig virka, så att de kan "ta hand om" sina små djur i verkligheten! I morgon starat vi därför en liten virkskola.

De första de ska få försöka sig på är varsitt äpple... Hoppas att tjejerna kommer laddade med tålamod, för har man aldrig virkat så är det ju inte helt enkelt. Fortsättning följer... //NinnaAv Ninna-Carina - 13 januari 2010 21:30

I våras såg jag två små svarta fåtöljer i en inredningstidning. Jag tyckte att de var superfina, men lite väl dyra... De var av ganska enkel klassisk modell och jag trodde mig kunna hitta något liknande på någon av sommarens loppisar... Sen var det väl bara att köpa tyg och klä om dem. (Jag är en sann optimist!)


Den första delen av projektet gick oförskämt snabbt och lätt. I Strömstad kan man lämna saker på återbruket, som de sedan säljer i en enkel butik. I den butiken stod mina fåtöljer och väntade på mig. För 45 kronor styck fick jag dem! Visserligevar tyget orange och lite slitna, men stadiga och för övrigt ifint skick.


När hösten kom fick fåtöljerna följa med hem till Västerås och jag hittade precis det svarta möbeltyget som jag tänkt mig... Jag gick glad i hågen loss på fåtöljerna. Jag började med att sprätta loss det gamla tyget och det använde jag som mönster. Egentligen var det inte svårt, men det var pilligt och tight att få till den nya klädseln. Första fåtöljen var riktigt rolig, men nummer två...

Men som sagt var nu är de färdiga och har fått en egen hörna i vardagsrummet! //Ninna


Av Ninna-Carina - 12 januari 2010 22:25

      För några dagar sedan besökte jag en blogg http://mysstund.blogg.se/  där "ägarinnan" fått just en liten "bok-mus" av sin mamma... Jag tyckte att den var hur söt som helst och nu har jag en egen! Den var superlätt att göra och jag gillar den verkligen, så det kommer att bli fler...  
Dessutom perfekt sätt att göra av med alla små garnrester   //Ninna

Av Ninna-Carina - 9 januari 2010 22:09

Idag började jag och maken med att tömma förrådet och fylla bilen, för att ännu en gång åka till återbruket... Varifrån kommer alla förpackningar, flaskor och tidningar?

Till Idas stora glädje åkte vi sedan till Media Market för att göra en första koll av tv-utbudet... Det finns dock lite för mycket att välja på, så det blir nog fler turer dit innan köpet är klart.

När vi kom hem efter vår lilla turné möblerade vi om vardagsrummet och vi är nu så gott som klara med hur vi ska ha det, men sedan ska det ju göras också. Vi lider ju som bekant av kan-själv-skadan så det kan nog ta sin lilla tid...

När jag framåt kvällen skulle sätta mig till rätta i soffan, för att forsätta sticka på min buff så ringde en kompis. Han tyckte att det skulle vara kul att åka lite skidor och vi är ju inte de som vill "banga"... Trots att det kändes lite motigt drog vi på träningskläderna och strax före åtta hade vi avklarat 10 km i 17 graders kyla. Det var lite kallt om kinderna, men det känns riktigt nu efteråt... //Ninna

Välkommen till MiMejd


Det finns så otroligt mycket som är roligt här i livet och här delar jag med mig av det som rör min kreativa sida. Hoppas att du hittar något som inspirerar din skaparlust!

KLICKA för mönster


  

Sök i bloggen

Hitta rätt :-)

Change language...

Vi är lite nyfikna!

Hur hittade du vår blogg???
 Av en slump - hamnade här
 OS-mössan
 Virkning eller stickning
 Recept
 Annat pyssel
 Följde länk från annan sida
 Facebook
 BlogLovin
 Tipsad av "någon"
 Annat

Lämmna ett fotspår! x)

Gamla godingar

Andra roliga sidor...

Blogg gäster :)

Senaste 100 besökarna...

Gör någon glad :-)

En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!

Följ vår blogg :-)

Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Blogkeen
Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Bloglovin'

Bli Buzzador du också


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se