MiMejd - pyssel & inspiration

Senaste inläggen

Av Ninna-Carina - 24 februari 2010 14:35

Mamma och jag ska vara med i årets "Valby vårmarknad" här i Västerås. En av grejjerna som kommer finnas till försäljning är kakeldekorationer. Vi klipper ut 70-tals inspirerade figurer i lite olika färger av dekorplast. Sen är meningen att man ska klistra upp figurerna på kakelplattorna i köket eller badrummet, på duschväggar eller speglar.

Nu har vi en fråga till er läsare:
Vad är ett rimligt pris på 1 kakeldekoration??Det finns 3 storlekar på blommorna, och 2 storlekar på resten. Tycker ni att de ska kosta samma allihopa, eller borde de stora vara dyrare eftersom de inehåller mer plast?
Eller borde de små vara dyrast eftersom dom är pilligare ett göra? Det är ni som bestämmer! Lämmna en kommentar nedan.
//Ida   
     ANNONS
Av Ninna-Carina - 23 februari 2010 14:27

Jag och Ida har tyckt att det varit helt fantastiskt att vi haft 50-60 blogg-gäster om dagen, tänk att så många vill se vad vi pysslar med...

Men för knappt en vecka sedan smällde det till! Vi la' upp ett mönster till den svenska OS-mössan här på bloggen och plötsligt fick tusentals besökare från hela världen... Vi har flera besökare som undrar hur många som är här egentligen, så idag har vi lagt till en "nationsräknare"  och en totalräknare.

Under den senaste veckan har vi haft drygt 19 000 besökare. Det är helt galet! :-)

KRAM till er alla! //Ninna & Ida

ANNONS
Av Ninna-Carina - 22 februari 2010 19:08

Ibland kan man fundera på vad man lånar sig till :-) Idag har Ida och jag haft reportageteam från Västerås Tidning här. Det hela började lugnt och sansat med att vi berättade om oss själva, vårt pysslande och den totala hysteri som råder kring den virkade OS-mössan.
Det var sedan det började. Ida och jag "lekte"  fotomodeller och brottades i snön utanför huset... och det hela dokumenterades! Till helgen kan alla Västeråsare njuta av spektaklet!

Nu laddar vi för kvällen OS-fest - jag tror på två svenska medaljer!! //Ninna

Av Ninna-Carina - 22 februari 2010 18:26

I lördags döptes lilla Alma och jag hade fått en beställning på en "mätbräda" till henne. Jag hade fått önskemål om att jag skulle måla olika sagofigurer på den - Pingu och Bamse var viktiga, men för övrigt fick jag måla vad jag ville... 

Jag valde att göra Nicke Nyfiken, Spöket Laban, Lilla Anna och några egna fantasifigurer...    

Jag fick till det ganska bra och när jag just var färdig och skulle betrakta mitt verk så såg jag till min förskräkelse att jag skrivit fel!!! Jag hade hoppat över 80... Jag hade skrivit 60, 70, 90!!!

Naturligtvis var jag ute i sista sekunden med mitt uppdrag, så jag kunde inte börja om från början...

På något sätt lyckades jag slipa bort siffrorna och till sist blev det ganks OK!

//Ninna

Av Ninna-Carina - 22 februari 2010 13:22

Den virkade svenska OS-mössan verkar minst sagt göra succé!!!

När jag har på mig min mössa, ute bland folk, så kommer det ständigt fram människor med trevliga kommentarer... och här på bloggen har vi mängder av besökare, från faktiskt hela världen! Vi har  fått många förfrågningar om vi har mössor till salu och svaret är tyvärr nej! Tiden räcker helt enkelt inte till och dessutom verkar det inte helt lätt att få tag på garn...

Fast jag blir lite sugen... Jag kanske får göra en liten sväng bland garnbutikerna på nätet! //Ninna

Av Ninna-Carina - 21 februari 2010 15:44

Det är väldigt roligt att virka med ett så tjockt garn som Eskimo, för det går så    rysligt fort! Jag är väldigt nöjd med det mönstret som jag har gjort. Jag tycker att mössan blir mycket lik våra svenska OS-hjältars, och passformen är bra!


Jag har följt mitt eget mönster, som finns under inlägget Första OS-mössan är virkad - nytt mönster, förutom att jag ökade ytterligare 4 maskor på det 5:e varvet.


Virka på gott folk! //Ninna

Av Ninna-Carina - 20 februari 2010 17:56

Tjenixen alla ni som har blivit insnöade!

Vilket väder va? Men det var inte det jag skulle skriva om...
OS-mössan har ju varit den stora grejen nu. Men jag som ofta har håret uppsatt älskar ju pannband! Efter lite övertalning (Okej, det var en överdrift. Hon fullkommligt kastade sig efter virknålarna!) så fick jag mamma att göra detta snygga OS-pannband. Det är hennes helt egna mönster. Och ni läsare får mönstret helt GRATIS! 
Lycka till! ;) //Ida

Gör så här;
Virka 47 lm, ganska löst.
Virka sedan ihop till en ring med 1 sm, se till att det inte vrider sig.
Virka fasta maskor i båda maskbågarna, tills du tycker att pannbandet är lagom brett. Avsluta med en smygmaska och fäst alla trådar.


Jag gjorde min randning så här; 4 blå, 1vit, 1 svart, 3 gula och 3 blå.


Pannbandet är virkat i Drops Eskimo, med virknål nr7. LYCKA TILL! //Ninna

Av Ninna-Carina - 20 februari 2010 17:00

...även svenskarna i Vancover. Två guld, ett silver och ett brons är inte så illa om ni frågar mig! Men vi hoppas såklart på fler medaljer.


Men tillbaks till ämnet: mössorna. Otroligt många virkälskare (eller OS-fantaster) har besökt vår blogg och gjort mössan. De flesta verkar vara riktigt nöjda, medans en del slänger sina direkt...
Vi tänkte att ni skulle få chansen att visa upp era alster här på bloggen. Alla som har gjort mössan får gärna ta en bild på den och mejla till:

ninna-carina@hotmail.com


Har du en blogg (där du redan lagt till en bild på din mössa), räcker det med att du skriver bloggadressen här nedanför så hämtar vi bilden. Skriv gärna en kort kommentar om ditt arbete; ett tips, något som gick bra/dåligt etc. Du får vara helt anonym, men annars länkar vi till din blogg också.
Vi väntar med spänning!

//Ida 

Välkommen till MiMejd


Det finns så otroligt mycket som är roligt här i livet och här delar jag med mig av det som rör min kreativa sida. Hoppas att du hittar något som inspirerar din skaparlust!

KLICKA för mönster


  

Sök i bloggen

Hitta rätt :-)

Change language...

Vi är lite nyfikna!

Hur hittade du vår blogg???
 Av en slump - hamnade här
 OS-mössan
 Virkning eller stickning
 Recept
 Annat pyssel
 Följde länk från annan sida
 Facebook
 BlogLovin
 Tipsad av "någon"
 Annat

Lämmna ett fotspår! x)

Gamla godingar

Andra roliga sidor...

Blogg gäster :)

Senaste 100 besökarna...

Gör någon glad :-)

En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!

Följ vår blogg :-)

Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Blogkeen
Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Bloglovin'

Bli Buzzador du också


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se