MiMejd - pyssel & inspiration

Senaste inläggen

Av Ninna-Carina - 20 mars 2010 16:37

Idag var jag och sonen på ÖB, för att handla plasttallrikar inför skidsemestern... Ingen i familjen gillar nämligen att diska.
Plötsligt när vi gick där bland hyllorna fick jag syn på ett gäng "gamla hederliga" askkoppar och då fick jag en idé! 

Med hjälp av lite dekorplast skulle jag kunna göra askkopparna "charmigt otäcka". Nu är den första färdig och jag gillar den!

Jag tror dock inte att rökare tycker att den är lika trevlig... men kanske en bra "gå-bort-present" till någon som vägrar sluta röka ;-) //Ninna

ANNONS
Av Ninna-Carina - 17 mars 2010 21:49

En gång för ganska länge sedan såg jag en svart, virkad linnedisktrasa i en hemslöjdsbutik. Den var fin och skulle vara väldigt bra, men tyvärr var den också ganska dyr. Jag tänkte naturligtvis -En sån kan ju jag göra själv... Men tiden går ju som bekant som bekant ganska fort och disktrasan föll ur mitt minne, ända tills i förrgår.  Jag var då inne på Mönster Arkivet och kikade runt lite och där fick jag syn på en virkad disktrasa. Med inspiration av  Frualbertssons disktrasa  har jag nu virkat en egen. Jag är mycket nöjd med den och ska snarst tillverka fler :-)
//Ninna

ANNONS
Av Ninna-Carina - 15 mars 2010 16:54


Nu har vi gjort fler pärlplattor!!
Denna gång är de lite påsk inspirerade. Samtliga kommer från ett färdigt mönster, men vi har ändå ändrat lite grand själva. Gräset på tuppen fanns inte där inte det röda hjärtat heller,  hjärtramarna var inte blåa, fötterna såg egentligen inte heller ut så där... Ja, ni fattar.
Jag har gjort tuppen och hönan, medans mamma gjorde kycklingarna. tanken är väl att de ska hängas upp nedanför varandra i fönstret eller liknande.

Fina blev dom i alla fall!

//Ida 
  

Av Ninna-Carina - 15 mars 2010 16:09

Idag har jag ägnat hela dagen åt att "göra klart" lokalen, för på fredag smäller det... och då vill jag ju att det ska vara så fint som möjligt. De cyklande djungeldjuren är på ena väggen i gympalokalen och bilden nedan möter deltagarna i hallen...
   Som sagt var på fredag är det dags, då kör jag igång vår Piggelingympa. Ett pass som är speciellt utformat för att passa kvinnor som nyss fått barn, men självklart är alla välkomna! Jag är nästan färdig med själva passet, det är bara lite finslip kvar...

Låter det spännande så besök gärna förskolans hemsida, klicka HÄR!
//Ninna

Av Ninna-Carina - 14 mars 2010 18:43

Pärlplatta...


Indianpärlor, rörpärlor, pilligt, dagisbarn, färglatt, figurer, fröknar som stryker..!

Ja, pärlplattor får mig liksom att tänka på tiden man gick på dagis. Ni vet när man gjorde grytunderlägg och en massa annat. Men faktum är att nu verkar pärlplattor ha blivit en trend!
Själklart kunde inte jag hålla mig undan, utan har gjort en hel hög av dom. Mina är dessutom gjorda av minipärlor. De är ca 3 gånger mindre än normala pärlor. Extra pilligt men lite finare och mer detaljrikt.
Här har ni dom iaf:
       Bilden högst upp: Alla dessa formationer har jag gjort helt själv. UTAN mönster! Annars finns många hemsidor och mönsterblad med lite hjälp.  
Bilden längst ner till vänster: I handen håller jag en smart liten grej. Skulle beskriva den som en penna med en klibbig "plastsak" där fram, som gör att pärlorna fastnar (vi köpte vår på panduro).  Man kan också ha en pincett! Att lägga dom för hand är inte att rekomendera, det GÅR. Men då ska man ha riktigt små fingerfärdiga händer...
Bilden längst ner till höger: Dessa figurer har min kära vän Julia gjort. Äggen är från ett köpt insperationsblad. Men resten har hon gjort alldeles själv! :D


//Ida   

Av Ninna-Carina - 14 mars 2010 12:59

Varför sitter en vuxen människa och virkar en glasspinne??? Ja, det kan man verkligen fråga sig och svaret är enkelt... Jag virkar en Piggelin, bara för att jag kan ;-)

Just nu ligger min glasspinne i köket och skräpar och jag blir lite lycklig varje gång jag får syn på den...
//Ninna

Av Ninna-Carina - 14 mars 2010 11:15

Nu börjar jag verkligen få vårkäslor!!! Det är så härligt när solen värmer och fåglarna kvittrar!!! Jag har pysslat en hel del här hemma - ut med vintern & in med våren... I går virkade jag en liten kyckling, som funnits i mitt huvud länge. Idag renskrev jag mönstret och jag hoppas att det kan inspirera någon till att plocka fram virknålen :-) 


Kroppen;
Börja med att virka 4 fm i en magisk ring. =4
Varv 1: 2 i 1 *fortsätt varvet runt =8
Varv 2: 1 fm, 2 i 1 *fortsätt varvet runt  =12
Varv 3: 2 fm, 2 i 1 *fortsätt varvet runt  =16
Varv 4: 3 fm, 2 i 1 *fortsätt varvet runt  =20
Varv 5: 4 fm, 2 i 1 *fortsätt varvet runt =24
Varv 6: 1 fm i varje fm *fortsätt varvet runt =24
Varv 7: 3 fm, 2 i 1 *fortsätt varvet runt =30
Varv 8-14: 1 fm i varje fm *fortsätt varvet runt =30
Varv 15: 3 fm, 2 till 1 *fortsätt varvet runt =24
Varv 16: 2 fm, 2 till 1 *fortsätt varvet runt =18
Varv 17: 1 fm, 2 till 1 *fortsätt varvet runt =12
Varv 18: 2 till 1 *fortsätt varvet runt =6
Avsluta med 1 sm, klipp av och fäst garnet.

Vingarna;

1: Börja med att virka 10 fm i en magisk ring, virka ihop ringen med 1 sm.

2. Virka 5 lm, 1 st i 5:e lm från nålen, hoppa över 1 fm ( i ringen) och virka 1 sm *3ggr. Vingen ser ungefär ut som en halv blomma

3. Klipp av och fäst garnet.


Näbben;
1. Virka 4 fm i en magisk ring.
2. 2 i 1, 2fm *fortsätt varvet runt =6
3. Klipp av och föst garnet.


När alla delar  är färdiga är det dags för den roliga monteringen. Placera näbb, vingar och ögon på valfritt sätt. Kycklingen får helt olika uttryck beroende på hur man sätter tex ögonen . LYCKA TILL! //NinnaAv Ninna-Carina - 6 mars 2010 07:56

Det tog tid, men till slut blev även den här väggen färdig...      
Jag har en idé om att måla ett litet flygplan uppe i högra hörnet, där det just nu ser lite tomt ut... Efter flygplanet skulle det i så fall hänga en banderoll, med förskolans motto; Det ska vara roligt att röra på sig!

Innan jag påbörjar projekt flygplan så ska jag se till att resten av lokalen är färdig, för snart kör vi igång vår nya aktivitet... Piggelingympa - föräldra-barngympa. //Ninna

Välkommen till MiMejd


Det finns så otroligt mycket som är roligt här i livet och här delar jag med mig av det som rör min kreativa sida. Hoppas att du hittar något som inspirerar din skaparlust!

KLICKA för mönster


  

Sök i bloggen

Hitta rätt :-)

Change language...

Vi är lite nyfikna!

Hur hittade du vår blogg???
 Av en slump - hamnade här
 OS-mössan
 Virkning eller stickning
 Recept
 Annat pyssel
 Följde länk från annan sida
 Facebook
 BlogLovin
 Tipsad av "någon"
 Annat

Lämmna ett fotspår! x)

Gamla godingar

Andra roliga sidor...

Blogg gäster :)

Senaste 100 besökarna...

Gör någon glad :-)

En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!

Följ vår blogg :-)

Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Blogkeen
Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Bloglovin'

Bli Buzzador du också


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se