MiMejd - pyssel & inspiration

Senaste inläggen

Av Ninna-Carina - 18 maj 2010 22:45

Jag skulle så gärna vilja ha en pippitröja... De finns ju att köpa, men jag VILL ju göra min själv! Eftersom jag egentligen inte kan sticka , så håller jag nu på att göra en mycket förenklad variant.

Jag stickar helt enkelt rätstickning och gör de röda & blå ränderna aviga... Baskstycket håller på att bli färdigt och sedan är det ju bara resten kvar.

Nu har jag precis kommit hem från en liten vårfest med mina "skidgubbar" och egentligen borde jag gå och lägga mig, men först ska jag lyssna på Läckbergs Fyrvaktarens dotter och sticka lite :-)   

ANNONS
Av Ninna-Carina - 18 maj 2010 15:51

Jag hade ju en idé om att jag skulle samla på mig alla majblommor från 1971 (mitt födelseår) och framåt. Nu har jag dem alla! Det gick fortare och enklare än jag trott. Tradera var en trevlig bekantskap...

Jag har till och med råkat köpa fler majblommor än jag tänkt mig :-) Nu har jag blommor och en hel del kransar från 1966 och framåt. Tyvärr gör ju det att jag får lust och samla på ännu äldre. Tänk så roligt att ha ALLA majblommor!

Hur som helst är du intresserad av att byta blommor med mig. Kanske har jag något du vill ha och tvärtom... Lämna en kommentar eller maila mig på ninna@mimejd.se

Till helgen har jag planer på att ta en tur till IKEA för att köpa en ram, som jag kan ha mina blommor i.  

ANNONS
Av Ninna-Carina - 17 maj 2010 21:57

För länge sedan var jag inne i någon hantverksbod och där hade de gjort så trevliga ställ för tandpetare... Ett sånt ville jag ha! Det lättaste hade kanske varit att köpa ett, men det kunde jag ju inte göra... Har man kan-själv-sjukan så har man.
   Tyvärr har jag fortfarande ingen tandpetarfisk, men jag har gjort några som jag gett bort. Den här har min mamma fått! När vi nu var i Strömstad så fick jag syn på den, så nu är jag sugen på att göra en till oss själva.   

Av Ninna-Carina - 17 maj 2010 21:32

Nu är det inte mycket kvar att göra på vår lilla gäststuga... Elen är dragen, panelen spikad och golvet på plats. Igår kunde vi börja måla invändigt, men tyvärr tog grundfärgens slut innan vi var färdiga. Vi har panel både på väggar och tak och innan vi började måla, måste jag erkänna att hela stugan mest liknade en stor bastu. Men lite vit färg ändrade karaktären helt!

Annars har jag mest ägnat helgens tid till att skrapa, slipa och till sist måla fönster och dörrar. Jag tror att jag nämnt tidigare att vi köpt fönster på Lord Nelson (stor loppis i Strömstad) och dörrarna är orginal från mammas och pappas hus anno 1892. Det kommer nog att bli riktigt fint när det väl blir färdigt, men just nu måste jag erkänna att jag är lite trött på allt underarbete.

Här på bilden syns dörrarna och den karm som min svärfar snickrat ihop... 

     

Av Ninna-Carina - 14 maj 2010 16:52

Mamma skrev ju i senaste inlägget att vi skulle blogga samma kväll, vilket vi inte gjorde... Eller rättare sagt, inte HON gjorde! Jag visste ju inte ens om vad hon har lovat.   


Fast jag kan väl förstå henne delvis... Vi är ju i Strömstad nu och båda päronen bygger på vårt gästhus för fullt. Själv hade jag rätt småtrist så jag gjorde ett par SUPERFINA stenskyltar till växterna i mitt SUPERFINA lilla land. Men sen kom Jakob och förstörde allt:
Jakob: Men Ida...
Jag: Vad??
J: Du vet att du redan har skyltar va? Dom du gjorde förra sommarn...


        
Så jag fick lite beslutångest eftersom alla skyltar var SUPERFINA! Det slutade med att jag tog alla skyltarna, så nu ser mitta land aningen komiskt ut med alla skyltarkors och tvärs! Tyvärr kunde jag inte föreviga det på bild... (Eller jo jag kan ju ta kort på det, men vi har ingen egen dator här. Och mormor & morfars är helt konstig så jag fattar inte hur man får in bilden, för man måste tydligen plocka ut nått minneskort och...ja, det orkade inte jag!!)

Bilden till höger föreställer en sockerplanta. Bladen är 20-30 gånger sötare än vanligt socker!! Jättegode och roliga att gå och tugga på! Jag funderar på att köpa en chokladplanta också...


     

Av Ninna-Carina - 10 maj 2010 15:30

Vi har fått en ny award av M som har bloggen 70% garn! TACK!

Vi ska alldelse snart sticka iväg ut och springa, men i kväll kommer vi att skicka awarden vidare till 7 andra bloggar samt avslöja 7 intressanta saker om oss själva :-)

Av Ninna-Carina - 9 maj 2010 20:00

Efter att ha målat, fogat och kittat i uterummet hela dagen så kände jag att jag var värd en stunds avkoppling, innan det var dags att ta tag i middagen... För mig är avkoppling att göra något alldelse onödigt och vad kan vara mer onödigt än att måla blommor på en soppkvast :-)     

Av Ninna-Carina - 9 maj 2010 15:59

Nu har vi alltså mixtrat lite med designen. Eller egentligen har mamma (hör och häpna!) gjort det mesta. Fast jag hjälpte henne med bannern och signaturena. borde ge henne lite lektioner i hur man använder picnic. Nu är hon ute och målar igen iaf...


Jag HATAR när helgen är slut, så på sätt och vis hatar jag även söndagar...
Dels för att just helgen är slut, och sen för att de ALLTID är långsamma, tråkiga, och ja... helt bortkastade!! Fast om inte söndagar fanns så hade ju alla "söndags-egenskaper" hammnat på lördagen... Jag behåller nog söndan än då! ;)


Här är MIN nya signatur förresten...
  Välkommen till MiMejd


Det finns så otroligt mycket som är roligt här i livet och här delar jag med mig av det som rör min kreativa sida. Hoppas att du hittar något som inspirerar din skaparlust!

KLICKA för mönster


  

Sök i bloggen

Hitta rätt :-)

Change language...

Vi är lite nyfikna!

Hur hittade du vår blogg???
 Av en slump - hamnade här
 OS-mössan
 Virkning eller stickning
 Recept
 Annat pyssel
 Följde länk från annan sida
 Facebook
 BlogLovin
 Tipsad av "någon"
 Annat

Lämmna ett fotspår! x)

Gamla godingar

Andra roliga sidor...

Blogg gäster :)

Senaste 100 besökarna...

Gör någon glad :-)

En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!

Följ vår blogg :-)

Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Blogkeen
Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Bloglovin'

Bli Buzzador du också


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se