Direktlänk till inlägg 25 juli 2010
För ett tag sedan såg jag ett recept på Älggrässaft i en tidning hos "syrran". Familjen älskar ju fläderblomssaft och detta lät som något liknande... Glada i hågen gav vi oss ut på en kvällspromenad, med siktet inställt på Älggräs :-)
Fyra dagar senare var saften färdig! Vi har dock inte lyckats komma fram till om vi gillar saften eller ej. Buden har varit lite blandade, men vi är i varjefall helt överrens om att saften helt klart tjänar på att serveras riktigt kall!
Så här gjorde vi;
30 färska blomklasar Älggräs
3 citroner
2 kanelstänger
1.5 l vatten
1.2 kg strösocker
50 gram citronsyra
- Koka upp socker, vatten, kanel och citronsyra till en lag.
- Häll lagen över de sköljda blommorna och de tvättade, skivade citronerna i ett rymligt kärl med lock. Låt stå kallt i 4 dagar.
- Sila saften och häll upp på flaskor. Kan förvaras kortare tid i kyl och längre tid i frys.
Ni har väl inte missat att jag nu har lämnat bloggplatsen och den här bloggen... och jag hoppas verkligen att ni vill följa med. Den nya adressen är www.mimejd.se (Bloggplatsen har ändrat format sedan jag slutade skriva här och därför ser den här s...
En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!