MiMejd - pyssel & inspiration

Alla inlägg under maj 2010

Av Ninna-Carina - 17 maj 2010 21:57

För länge sedan var jag inne i någon hantverksbod och där hade de gjort så trevliga ställ för tandpetare... Ett sånt ville jag ha! Det lättaste hade kanske varit att köpa ett, men det kunde jag ju inte göra... Har man kan-själv-sjukan så har man.
   Tyvärr har jag fortfarande ingen tandpetarfisk, men jag har gjort några som jag gett bort. Den här har min mamma fått! När vi nu var i Strömstad så fick jag syn på den, så nu är jag sugen på att göra en till oss själva.   

ANNONS
Av Ninna-Carina - 17 maj 2010 21:32

Nu är det inte mycket kvar att göra på vår lilla gäststuga... Elen är dragen, panelen spikad och golvet på plats. Igår kunde vi börja måla invändigt, men tyvärr tog grundfärgens slut innan vi var färdiga. Vi har panel både på väggar och tak och innan vi började måla, måste jag erkänna att hela stugan mest liknade en stor bastu. Men lite vit färg ändrade karaktären helt!

Annars har jag mest ägnat helgens tid till att skrapa, slipa och till sist måla fönster och dörrar. Jag tror att jag nämnt tidigare att vi köpt fönster på Lord Nelson (stor loppis i Strömstad) och dörrarna är orginal från mammas och pappas hus anno 1892. Det kommer nog att bli riktigt fint när det väl blir färdigt, men just nu måste jag erkänna att jag är lite trött på allt underarbete.

Här på bilden syns dörrarna och den karm som min svärfar snickrat ihop... 

     

ANNONS
Av Ninna-Carina - 14 maj 2010 16:52

Mamma skrev ju i senaste inlägget att vi skulle blogga samma kväll, vilket vi inte gjorde... Eller rättare sagt, inte HON gjorde! Jag visste ju inte ens om vad hon har lovat.   


Fast jag kan väl förstå henne delvis... Vi är ju i Strömstad nu och båda päronen bygger på vårt gästhus för fullt. Själv hade jag rätt småtrist så jag gjorde ett par SUPERFINA stenskyltar till växterna i mitt SUPERFINA lilla land. Men sen kom Jakob och förstörde allt:
Jakob: Men Ida...
Jag: Vad??
J: Du vet att du redan har skyltar va? Dom du gjorde förra sommarn...


        
Så jag fick lite beslutångest eftersom alla skyltar var SUPERFINA! Det slutade med att jag tog alla skyltarna, så nu ser mitta land aningen komiskt ut med alla skyltarkors och tvärs! Tyvärr kunde jag inte föreviga det på bild... (Eller jo jag kan ju ta kort på det, men vi har ingen egen dator här. Och mormor & morfars är helt konstig så jag fattar inte hur man får in bilden, för man måste tydligen plocka ut nått minneskort och...ja, det orkade inte jag!!)

Bilden till höger föreställer en sockerplanta. Bladen är 20-30 gånger sötare än vanligt socker!! Jättegode och roliga att gå och tugga på! Jag funderar på att köpa en chokladplanta också...


     

Av Ninna-Carina - 10 maj 2010 15:30

Vi har fått en ny award av M som har bloggen 70% garn! TACK!

Vi ska alldelse snart sticka iväg ut och springa, men i kväll kommer vi att skicka awarden vidare till 7 andra bloggar samt avslöja 7 intressanta saker om oss själva :-)

Av Ninna-Carina - 9 maj 2010 20:00

Efter att ha målat, fogat och kittat i uterummet hela dagen så kände jag att jag var värd en stunds avkoppling, innan det var dags att ta tag i middagen... För mig är avkoppling att göra något alldelse onödigt och vad kan vara mer onödigt än att måla blommor på en soppkvast :-)     

Av Ninna-Carina - 9 maj 2010 15:59

Nu har vi alltså mixtrat lite med designen. Eller egentligen har mamma (hör och häpna!) gjort det mesta. Fast jag hjälpte henne med bannern och signaturena. borde ge henne lite lektioner i hur man använder picnic. Nu är hon ute och målar igen iaf...


Jag HATAR när helgen är slut, så på sätt och vis hatar jag även söndagar...
Dels för att just helgen är slut, och sen för att de ALLTID är långsamma, tråkiga, och ja... helt bortkastade!! Fast om inte söndagar fanns så hade ju alla "söndags-egenskaper" hammnat på lördagen... Jag behåller nog söndan än då! ;)


Här är MIN nya signatur förresten...
  Av Ninna-Carina - 9 maj 2010 15:35

Nu har jag haft en liten paus i målningsarbetet i uterummet och under tiden har Ida & jag gjort om layouten på bloggen... Headern och signaturen har vi gjort i Picnnik.    

Av Ninna-Carina - 8 maj 2010 16:37


På bilden i skolan har vi fått förstora upp serierutor till A3 storlek med hjälp av ett rutnät. Jätteroligt! :D
Här ovan ser ni orginalet, tittar ni noga ser ni även rutnätet. Jag har beskärt den för att den ska gå att förstora. Min bild blev 6x7 rutor, men självklart kan man göra fler/färre.

Några saker att tänka på om du vill göra detta är: 1. Alla rutor måste vara kvadratisk! 2. Har du få rutor är det svårare att få allt jämt och fint. Jag skulle rekomendera minst 4x4 rutor, men det beror ju på seriens storlek. 3. Gör varje "liten" ruta 1x1 cm.


SÅ GÖR DU:

 • Välj en seriebild och gör ett passande rutnät med blyerts.
 • Nu måste du använda dig av multiplikationstabellen, för nu ska du rita upp ett rutnät på det stora pappret! Till detta finns inget facit. Allt beror på hur många rutor du har över serien och hur stor pappret är. Du får helt enkelt mäta och räkna. Mina "stora" rutor blev 5x5 cm vardera.
 • Gör eventuellt kryss i de rutor som har mycket detaljer (på både serien och det stora pappret).
 • BÖRJA RITA! Titta på hur stor del av rutan handen (t.ex.) tar upp. Försök sedan rita likadat i din stora ruta. Ett tips är att börja med grunden och rita detaljerna efteråt.
 • Sudda lite...
 • Rätta till något som ser snett ut...
 • KLART! Eller inte riktigt, nu ska du färglägga. Antingen med vattenfärger, [like me ;)]tuch eller kritor eller vad du nu vill...
 • Fyll i konturer, text och små svarta detaljer med en lämplig penna.
  Se till att den INTE är en sån som flyter ut och förstör ditt vackra konstverk!!!
 • Sätt din signatur på pappret och voila! Klart att rama in, ge bort eller slängas!
  Lycka till!

    
  Här är mitt resultat. Den ser lite knölig ut, I know, men det är p.g.a vattnet från färgen. Mamma ska hjälpa mig att stryka den sen.
  Och nu när jag ändå är lite självkritisk så kan jag passa på att klaga på fägen, vad blek den ser ut! Men där är min kära mamma också skyldig, eftersom hon förträngt att vi har en scanner. Och när kameran fotograferar i eftermiddagsmulet ljus så blir färgerna så där. MEN den ser bättre ut irl!


  //Ida :)

  P.S
  För er som inte riktigt hängt med i grundlektioen för hur man förkortar ord på nätet eller sms... Så betyder irl: "in real life". :)

  P.S 2
  Och för er som inte riktigt hängt med under engelska lektionerna så betyder in real life: "på riktigt"! :D

  P.S 3
  Och för er som inte riktigt har... Nej, nu ska jag sluta med mina värdelösa skämt, som bara jag tycker är roliga. XD
  Chao, chao!

Välkommen till MiMejd


Det finns så otroligt mycket som är roligt här i livet och här delar jag med mig av det som rör min kreativa sida. Hoppas att du hittar något som inspirerar din skaparlust!

KLICKA för mönster


  

Sök i bloggen

Hitta rätt :-)

Change language...

Vi är lite nyfikna!

Hur hittade du vår blogg???
 Av en slump - hamnade här
 OS-mössan
 Virkning eller stickning
 Recept
 Annat pyssel
 Följde länk från annan sida
 Facebook
 BlogLovin
 Tipsad av "någon"
 Annat

Lämmna ett fotspår! x)

Gamla godingar

Andra roliga sidor...

Blogg gäster :)

Senaste 100 besökarna...

Gör någon glad :-)

En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!

Följ vår blogg :-)

Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Blogkeen
Följ MiMejd - pyssel & inspiration med Bloglovin'

Bli Buzzador du också


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se