MiMejd - pyssel & inspiration

Direktlänk till inlägg 8 maj 2010

Seriebildsförstoring! :)

Av Ninna-Carina - 8 maj 2010 16:37


På bilden i skolan har vi fått förstora upp serierutor till A3 storlek med hjälp av ett rutnät. Jätteroligt! :D
Här ovan ser ni orginalet, tittar ni noga ser ni även rutnätet. Jag har beskärt den för att den ska gå att förstora. Min bild blev 6x7 rutor, men självklart kan man göra fler/färre.

Några saker att tänka på om du vill göra detta är: 1. Alla rutor måste vara kvadratisk! 2. Har du få rutor är det svårare att få allt jämt och fint. Jag skulle rekomendera minst 4x4 rutor, men det beror ju på seriens storlek. 3. Gör varje "liten" ruta 1x1 cm.


SÅ GÖR DU:

 • Välj en seriebild och gör ett passande rutnät med blyerts.
 • Nu måste du använda dig av multiplikationstabellen, för nu ska du rita upp ett rutnät på det stora pappret! Till detta finns inget facit. Allt beror på hur många rutor du har över serien och hur stor pappret är. Du får helt enkelt mäta och räkna. Mina "stora" rutor blev 5x5 cm vardera.
 • Gör eventuellt kryss i de rutor som har mycket detaljer (på både serien och det stora pappret).
 • BÖRJA RITA! Titta på hur stor del av rutan handen (t.ex.) tar upp. Försök sedan rita likadat i din stora ruta. Ett tips är att börja med grunden och rita detaljerna efteråt.
 • Sudda lite...
 • Rätta till något som ser snett ut...
 • KLART! Eller inte riktigt, nu ska du färglägga. Antingen med vattenfärger, [like me ;)]tuch eller kritor eller vad du nu vill...
 • Fyll i konturer, text och små svarta detaljer med en lämplig penna.
  Se till att den INTE är en sån som flyter ut och förstör ditt vackra konstverk!!!
 • Sätt din signatur på pappret och voila! Klart att rama in, ge bort eller slängas!
  Lycka till!

    
  Här är mitt resultat. Den ser lite knölig ut, I know, men det är p.g.a vattnet från färgen. Mamma ska hjälpa mig att stryka den sen.
  Och nu när jag ändå är lite självkritisk så kan jag passa på att klaga på fägen, vad blek den ser ut! Men där är min kära mamma också skyldig, eftersom hon förträngt att vi har en scanner. Och när kameran fotograferar i eftermiddagsmulet ljus så blir färgerna så där. MEN den ser bättre ut irl!


  //Ida :)

  P.S
  För er som inte riktigt hängt med i grundlektioen för hur man förkortar ord på nätet eller sms... Så betyder irl: "in real life". :)

  P.S 2
  Och för er som inte riktigt hängt med under engelska lektionerna så betyder in real life: "på riktigt"! :D

  P.S 3
  Och för er som inte riktigt har... Nej, nu ska jag sluta med mina värdelösa skämt, som bara jag tycker är roliga. XD
  Chao, chao!
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ninna-Carina - 5 december 2011 22:32

Ni har väl inte missat att jag nu har lämnat bloggplatsen och den här bloggen... och jag hoppas verkligen att ni vill följa med. Den nya adressen är www.mimejd.se (Bloggplatsen har ändrat format sedan jag slutade skriva här och därför ser den här s...

Av Ninna-Carina - 13 oktober 2011 21:51


Jag skrev för ett par dagar sedan ett inlägg om en blommande dalahäst... Den blev tyvärr lite för tjock, men nu har jag gjort ett par nya som jag tycker har bättre form. Jag tror att du kan gissa vilken av hästarna som är min första:-)   Det är fa...

Av Ninna-Carina - 13 oktober 2011 21:15

           Nu får alla som kommer hem till oss och kissar en glad överraskning när de lyfter på toalettlocket... där finns numera nämligen ett glatt budskap - SHIT HAPPENS.   Vill någon göra något liknande så är det bara att sätta igång, så här...

Av Ninna-Carina - 8 oktober 2011 18:30


På övervåningen har vi inte "orkat" byta ut dörrarna utan tänkt att barnen skulle få göra något roligt med dem... och de har de gjort nu. Först skruvade de bort handtag o dyl, sedan slipade och tvättade de dörrarna. När det till slut var dags för mål...

Av Ninna-Carina - 7 oktober 2011 16:15

        Ännu en gammal idé har blivit verklighet... Idag har jag satt upp mina nya recepttavlor på sidan av ett överskåp i köket. Jag är jättenöjd och har fler tavlor på gång :-) Jag måste nog börja använda en bättre kamera, mobilbilderna ser vis...

Välkommen till MiMejd


Det finns så otroligt mycket som är roligt här i livet och här delar jag med mig av det som rör min kreativa sida. Hoppas att du hittar något som inspirerar din skaparlust!

KLICKA för mönster


  

Sök i bloggen

Hitta rätt :-)

Change language...

Vi är lite nyfikna!

Hur hittade du vår blogg???
 Av en slump - hamnade här
 OS-mössan
 Virkning eller stickning
 Recept
 Annat pyssel
 Följde länk från annan sida
 Facebook
 BlogLovin
 Tipsad av "någon"
 Annat

Lämmna ett fotspår! x)

Gamla godingar

Andra roliga sidor...

Blogg gäster :)

Senaste 100 besökarna...

Gör någon glad :-)

En gång för flera år sedan kom ett litet paket med posten. I det lilla paketet fanns en liten, liten nalle... Jag blir fortfarande glad när jag ser min lilla nalle!

Bli Buzzador du också


Träna glosor med Ovido